De "maakbaarheid van geluk"?

Lieve lezer,

 

Tja, het moet me echt ff van het hart zeg maar....is geluk maakbaar? Je zou bijna denken van wel! Als je kijkt naar de 'like it' mentaliteit dan zou je denken van wel. Social media puilt uit van de vrolijke berichten, geweldige foto's, lachende mensen etc  Een grote vrolijke boel.Je zou bijna denken dat er iets met jou aan de hand is, als je dit anders waarneemt of voelt. Ik merk het vaak in mijn praktijk, mensen die schoorvoetend aangeven dat ze zich 'depressief voelen' of down, dat het lastig gaat met de kinderen of met een echtgenoot, dat ze geen voldoening halen uit het werk, dat relaties met vrienden strubbelen etc. Mensen die al die vrolijkheid om hen heen niet altijd begrijpen en zich geïsoleerd voelen. Maar wie heeft bedacht dat het altijd leuk en geweldig moet zijn? Klopt dit allemaal wel? Is er überhaupt iets mis met de realiteit??? Toegeven dat het niet altijd leuk en geweldig is?  Dat het soms tegenvalt? Dat het soms gewoon 'bagger' is?

 

Toen ik erover sprak met een cliënt uit mijn praktijk en hierover vertelde, gaf ze aan: dit is de mooie versie....wil je nu de echte versie horen??? Dat zegt genoeg zou ik zeggen. Dus nee, het is niet altijd leuk en geweldig, je kunt er zelf wel wat aan proberen te doen, maar laat je niet misleiden door de 'like it' generatie/hype. Niet alles is wat het lijkt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Vraag het maar 's aan de mensen om je heen en laat je verrassen door de antwoorden..................

 

Vergeet niet, de zon is fijn, omdat het af en toe ook regent, zonder diepte- ook geen hoogtepunten en zo gaat het ook met emoties, ze wisselen elkaar af. Niemand is continue in een 100% geluk staat. En ik zou willen zeggen: daar is helemaal niks mis mee! Sterker nog, dat is nou eenmaal hoe het leven gaat! Heel realistisch en helemaal niets mis mee. Gewoon menselijk.