Hoe toxisch ben jij?

Een nieuw jaar voor ons, misschien ook tijd voor wat bewustwording en nieuwe inzichten? 

 

Want zeg nu zelf....hoe toxisch ben jij?

 

Wat smeer je op je lijf? 

Wat drink je?

Wat eet je? 

Wat inhaleer je?

'Wat en hoe' denk je eigenlijk? Positief of negatief?

Wat zijn je overtuigingen? Daag deze gedachten eens uit. Kloppen ze wel/niet?

Hoe voel je je? En heb je zicht op je gevoelswereld?

Kom je tot je recht?

Kun je datgene doen waar je hart vol van is?

Kun je je leven leiden zoals je dat graag zou willen?

 

Alles is energie!

 

Je lichaam en geest maken hierin geen onderscheid, dat 'stapelt maar door' als het gaat om deze toxische stoffen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan geur-, kleur- en smaakstoffen, parabenen en parfum in (verzorgings-) producten, geurkaarsjes en elektronische geurverspreiders, negatieve emoties, negatieve gedachten en overtuigingen, luchtverontreiniging, aluminium in deodorant....deze lijst is echt eindeloos en zeker niet compleet. 

 

En op een gegeven moment is de emmer vol, het is klaar.

Help!  Je lijf & geest overzien het niet meer.

 

Je krijgt klachten zoals 'onverklaarbare' buikpijn, huiduitslag, hoofdpijn, stemmingsklachten e/o reeds bestaande klachten verergeren. (bijv. toename astma of migraine door wasmiddel of geurkaarsjes)

 

Vaak 'meet' ik in mijn praktijk dan een intoxicatie door een overdaad aan bepaalde stoffen die je niet meer kunt verwerken. Een lichaam & geest hebben het eigenlijk al druk genoeg met de normale lichaamsprocessen, laat staan dat daar allerlei extra taken bij komen, zoals het afbreken van toxische stoffen. Als je dus tijd moet gaan spenderen aan de afbraak hiervan, gaat dit koste van iets anders, dan loopt een ander proces spaak.

Dat is voor iedereen verschillend.

 

Je ziet dan vaak dat bestaande klachten verergeren, je eczeem wordt bijvoorbeeld ineens erger of je hebt vaker buikpijn. Of er ontstaan nieuwe klachten waar de reguliere zorg  geen pasklaar antwoord op kan vinden. Het is eigenlijk al heel wonderlijk en knap dat we dat zo lang volgehouden hebben! Dit is de reden dat je vaak met klacht A ( bijv migraine) mijn praktijk bezoekt en met een advies B (voedingsadvies) de deur uitgaat. Omdat er een causaal verband bestaat.

 

Kun je dit voorkomen? Natuurlijk niet helemaal.

 

Maar mijn advies is wel "eet zoveel mogelijk zoals je opa en oma dat deden. Zo puur mogelijk, zo vers mogelijk, het liefst niet uit zakjes en pakjes. Lees de verpakking? Veel toevoegingen of E nummers? Skippen! Er is zeker een alternatief te vinden wat beter is. Hoe korter houdbaar, hoe gezonder het over het algemeen is. (want juist door allerlei toevoegingen in onze welvaartsmaatschappij, zijn producten langer houdbaar) En kijk 's naar wat je allemaal drinkt. Of niet drinkt?

 

Wees je bewust van de producten die je smeert, gebruikt, inhaleert etc. Denk hierbij niet alleen aan de verzorgingsproducten, maar ook aan schoonmaak- en wasmiddel. Want ja, ook die lekkere geurkaarsjes zijn toxisch en het nieuwe parfum in het wasmiddel wat zo heerlijk fris ruikt. Want dit zijn zaken waar je zelf invloed op hebt. Niet op de luchtvervuiling waar we helaas ook mee kampen ( ook toxisch ).

 

Neem je denkpatroon en overtuigingen eens onder loep, zijn je gedachten helpend en positief gekleurd? Of ben/blijf je star, verbitterd, boos, in je verdriet zitten? Vergeef de ander, blijf niet rondlopen met wrok. Niet speciaal voor de ander, maar omdat jij er bewust voor kiest deze ballast niet meer te willen dragen. Voor jezelf. 

 

Ik kan er eindeloos over praten, maar dat ga ik niet doen. Volgens mij heb ik je voldoende bereikt.

 

Zorg goed voor jezelf, je bent de enige die dat kan doen. Maak je leven zo licht mogelijk, omdat je het waard bent!